Docent

Mijn yogareis begon rond 1990 en leidde uiteindelijk tot de 2-jarige opleiding Ashtanga Vinyasa yoga bij Yoga Moves in Utrecht. Ik deed vervolgopleidingen en leerde veel van de intensieve workshops bij vermaarde yogadocenten als Katiza Satya, David Williams, David Swenson, Max Strom en Johanna van der Schaft. In 2004 begon ik met lesgeven.

In 2009 maakte ik kennis met Gert van Leeuwen en zijn Critical Alignment yoga. Hij ontwikkelde deze methode met respect voor de yogatraditie en ondersteund door de bewegingswetenschappen. Voor mij was deze yoga een verademing en een verrijking. Ik volgde al zijn bijscholingen: 4 levels CA yoga, 3 levels lesgeven en 4 levels CA therapie en ging zes jaar lang elke zomer naar zijn yogacentrum in Frankrijk om me verder te scholen.

Behalve van Gert heb ik veel geleerd van Paul Braaksma van de School voor Yogasana’s en van zijn visie op CA-yoga. Zijn bijscholingen verdiepen en verrijken mijn kennis en ervaring. Nog steeds volg ik zijn workshops om met plezier en inspiratie te blijven lesgeven.