Docent

Mijn yogareis begon ruim 30 jaar geleden en leidde uiteindelijk tot de 2-jarige opleiding Ashtanga Vinyasa yoga bij Yoga Moves. Ik deed vervolgopleidingen, maar leerde ook veel van intensieve workshops bij internationale yogadocenten, zoals Katiza Satya, David Williams, David Swenson, Max Strom en Johanna van der Schaft. In 2004 begon ik met lesgeven.

In 2009 maakte ik kennis met Gert van Leeuwen en Critical Alignment yoga. Hij ontwikkelde deze methode met respect voor de yogatraditie en de medische- en bewegingswetenschappen; een verademing en een verrijking. Ik volgde al zijn bijscholingen: 4 levels CA yoga, 3 levels lesgeven en 4 levels CA therapie en ging zes jaar lang elke zomer naar zijn yogacentrum in Frankrijk om me verder te scholen.

Behalve van Gert heb ik veel geleerd van Paul Braaksma van de School voor Yogasana’s en van zijn visie op CA-yoga. Zijn bijscholingen verdiepen en verrijken mijn ervaring. Nog steeds volg ik zijn workshops om met plezier en inspiratie te blijven lesgeven.